Liikunnanohjauksen opinnot ponnahduslautana maailmalle

Veera Suutaria on aina kiehtonut liikunta-ala ja hän on päässyt rakentamaan siinä itselleen monipuolisen urapolun. Lisäksi hän on innokas jatkamaan…

Veera Suutaria on aina kiehtonut liikunta-ala ja hän on päässyt rakentamaan siinä itselleen monipuolisen urapolun. Lisäksi hän on innokas jatkamaan oman ammattitaidon kehittämistä. 

Lukion jälkeen Veera aloitti kaksi vuotta kestävät LPT tutkinnon opinnot Pajulahdessa 2013-2015. 

Opiskelujen aikana ehdottomasti pidin opiskelusta kampuksella, joilloin luokkakaverieden ja opettajien kanssa saatiin hyvä yhteys sekä koko talon porukka tuli tutuksi. Kyllä Pajulahdessa opiskelu oli ihmisen parasta aikaa ystävien kanssa ja olemmekin pitäneet luokkakavereiden kanssa tapaamisia ja ollaan vielä monen kanssa paljonkin tekemisissä.

– Veera Suutari

LPT tutkinnon jälkeen Veera suuntasi Liikunnanohjaajan ammattikorkeakoulu opintoihin Rovaniemelle. 

Liikunta-ala kiinnosti edelleen, vaikka vielä ei ollut ihan selvää mihin sitä päätyisi

Opintojen ohella Veeraa pyydettiin Rovaniemen taitoluistelijoiden päävalmentajaksi, jonka kautta sai opinnoissa joitakin osa-alueita hyväksi luettua. Samalla Veera toimi myös Lapin Urheiluopiston taitoluistelun lajivalmentajana, johon sisältyi erilaisia leiritapahtumia, yläkoululeiritystä, urheiluakatemian toimintaa sekä muun muassa nuorten maajoukkueleirillä vastuuhenkilönä toimiminen. 

Tutkinto tulikin suoritettua suurimmaksi osaksi erilaisten työtehtävien kautta

Valmistumisen jälkeen liikunta-ala oli edelleen kiinnostuksen kohde, mutta tarkkaa suuntaa ei vieläkään ollut. Veera päätti hakea luistelijaksi Disney on Ice konserniin ja tuli valituksi esiintyjäksi. Siitä lähti vuoden kestävä maailmankiertue ja esiintymisiä oli noin 30 eri kaupungissa.

Maailmankiertueen jälkeen suuntaus oli seuraavaksi Fysioterapeutin opintoihin Lappeenrantaan. Kuitenkin pian opiskelujen aloittamisen jälkeen tarjottiin Veeralle paikkaa Luxemburgin taitoluisteluseuran päävalmentajana ja sen myötä koulu jäi hetkeksi tauolle. Koronan jyllätessä maailmalla Veera palasi kuitenkin takaisin Suomeen ja jatkoi opintojaan fysioterapeutiksi. 

Aloitin fyssarin hommat Espoossa yksityisellä Personal Training studiolla. Tämän jälkeen jatkoin Fysioterapian hommia ammatinharjoittajana Mehiläisellä, jossa tällä hetkellä teen töitä fysioterapeuttina sekä työfysioterapeuttina Espoossa. Taitoluistelun valmentaminen ja koreografin hommat on pysynyt mahdollisuuksien mukaan mukana arjessa. Taitoluistelun ja rytmisenvoimistelun parissa olen myös tehnyt töitä fysioterapeuttina.

– Veera Suutari

Veera aloitti keväällä syventävät urheilufysioterapian opinnot, joiden avulla hän pääsee syventämään omaa osaamistaan. 

Veera Suutari 
Liikunnanohjauksen perustutkinto
Liikuntakeskus Pajulahti

Jaa somessa: