Kaupungin liikuntapalvelut työssäoppimispaikkana

Sofia Valasti teki liikunnanohjauksen perustutkinto-opinnoissa työssäoppimisjakson kotikaupunkinsa Porvoon liikuntatoimessa. Paikan hän sai lähettämällä itse viestiä liikuntatoimeen.  – Jakso oli monipuolinen:…

Sofia Valasti teki liikunnanohjauksen perustutkinto-opinnoissa työssäoppimisjakson kotikaupunkinsa Porvoon liikuntatoimessa. Paikan hän sai lähettämällä itse viestiä liikuntatoimeen. 

– Jakso oli monipuolinen: pääsin toimimaan ohjaajana monenlaisissa ryhmissä: lasten, aikuisten, seniorien ja soveltavan liikunnan parissa. Olin myös mukana järjestämässä hiihtolomaleiriä ja tapahtumia. 

Työssäoppimisjaksollaan Sofia oppi mitä kaikkea osaamista  kaupungin liikuntapalvelujen ylläpito vaatii.
– Olin liikuntapaikkamestarin mukana tekemässä latuja ja huoltamassa jäätä. Pääsin myös tutustumaan uimahallin tekniikkaan.

Kaiken kaikkiaan harjoittelujakso oli hyvä. Liikuntatoimen henkilökunta oli ammattitaitoista ja antoi aikaansa työssäoppijalle. Sofia pääsi myös tekemään itse, välillä jopa enemmän kuin olisi halunnut.
– Välillä koin saavani ryhmien kanssa liikaakin vastuuta. Opiskelijana minulle oli myös tärkeää, että näytöt järjestyivät työssäoppimispaikalla helposti. Opon jakson aikana paljon uutta ja sain esimerkiksi lapsista kokemusta, jota minulla ei aikaisemmin ollut. 

Sofia Valasti
Liikunnanohjauksen perustutkinto
Pajulahden liikuntakeskus

Jaa somessa: