Kaksoistutkinto valttikorttina jatko-opintoihin

Liisi Moilanen suorittaa Kisakalliossa kaksoistutkintona liikunnanohjauksen perustutkinnon sekä ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto antaa laaja-alaiset mahdollisuudet jatko-opintoihin, mikä olikin Liisillä yksi painavimmista syistä hakea…

Liisi Moilanen suorittaa Kisakalliossa kaksoistutkintona liikunnanohjauksen perustutkinnon sekä ylioppilastutkinnon. Kaksoistutkinto antaa laaja-alaiset mahdollisuudet jatko-opintoihin, mikä olikin Liisillä yksi painavimmista syistä hakea Kisakallioon ensisijaisena vaihtoehtona. 

Vinkin Kisakalliosta Liisi sai parhaalta kaveriltaan, jonka kanssa he hakivat yhdessä – ja joka on nykyään myös hänen huonekaverinsa. Liisi on pelannut aktiivisesti jalkapalloa ja liikkunut pienestä pitäen. Hän on todella kiinnostunut anatomiasta ja siitä, miten ihmisen keho toimii.

Opiskelu Kisakalliossa on ollut kiinnostavaa ja opettajilta on aina saanut tukea. Tehtäviä on suoritettu niin ryhmissä, pareittain kuin yksilöinäkin. Liikunnan ammattiopinnoissa on tullut tehtyä useita liikunnanohjausharjoituksia sekä esitietojen keräämistä ja aktivoimissuunnitelman tekemistä. Yksilöllisessä liikunnanohjauksessa Liisillä on valinnaisena aineena Personal trainer -opinnot, joiden aikana on tehty kuntosaliohjauksia ja käyty läpi miten erilaiset liikkeet toimivat.

– Kisakallion opettajat ovat todella omistautuneita työlleen, ja he antavat itsestään paljon. Kaikki opettajat ovat helposti lähestyttäviä ja heille voi aina mennä juttelemaan tai laittaa viestiä. 

Lukio-opinnot suoritetaan Lohjan yhteislyseon lukiossa, joka sijaitsee Lohjan keskustassa, noin 15 minuutin matkan päässä Kisakalliosta. Lukiolle mennään paikan päälle kerran viikossa, Liisin kohdalla se on ollut aina maanantaisin klo 8-16. Kisakalliosta menee lukiopäivinä myös yhteiskyyti Lohjan keskustaan ja ensimmäisenä opintovuonnaan hän hyödynsikin tätä vaihtoehtoa. Nykyään Liisillä on ajokortti, joten hän tykkää mielummin kulkea Lohjalle omalla autolla tai sitten kavereiden kyydillä. 

Liisi on saanut Kisakalliosta monta uutta kaveria.

– On tosi kiva, kun Kisakalliossa on opiskelijoita eri puolilta Suomea. Iltaisin tykkäämme hengailla keskenämme ja tehdä yhdessä iltapalaa. Käymme yhdessä esimerkiksi kuntosalilla ja pelailemassa sulkapalloa Pallohallissa. Teemme myös kouluhommia usein porukalla ja autamme niissä toinen toisiamme. 

Vielä Liisi ei ole varma, mikä hänestä tulee isona – tai milloin hänestä edes tulee iso. Hän uskoo liikunta-alan perustutkinnon antavan todella hyvät edellytykset jatkokouluttautumiselle esimerkiksi liikunta-alalle, terveys- ja hyvinvointialalle ja ravitsemusalalle. Myös kaksoistutkinnon hän näkee edesauttavan jatko-opintoja suuresti. Liisin haaveammatteja ovat esimerkiksi personal trainer tai ensihoitaja – jotain ihmisten hyvinvointiin liittyvää joka tapauksessa.

Liisi Moilanen
Liikunnanohjauksen perustutkinto ja ylioppilastutkinto
Kisakallion urheiluopisto

Jaa somessa: