HUIPPU-URHEILIJUUS YHDISTÄÄ 

Jyväskyläläinen Annika Schemeikka panosti lukion jälkeen täysillä muodostelmaluisteluun ja muutti Helsinkiin luistellakseen Marigold IceUnityssa. – Välivuosia tuli samantien muutama. Halusin…

Jyväskyläläinen Annika Schemeikka panosti lukion jälkeen täysillä muodostelmaluisteluun ja muutti Helsinkiin luistellakseen Marigold IceUnityssa.

– Välivuosia tuli samantien muutama. Halusin panostaa urheiluun täysillä, luistelussa aktiiviura on kuitenkin aika lyhyt.

Annika sai kuulla urheilijoille suunnatusta liikunnanohjauksen perustutkinnosta joukkueenjohtajaltaan. Kahden joukkuekaverin innostuttua myös Annikan kiinnostus heräsi.

– Tuntui jo siltä, että olisi aika  tehdä jotain muutakin. Toisaalta ajattelin, että voisin saada liikunta-alan sisällöistä jotain omaan urheilu-uraani. Lisäksi huippu-urheilijoista koottu ryhmä ja muiden lajien urheilijoihin tutustuminen kiinnosti. Ajattelin, että olisimme samanhenkisiä.

Opiskelu Urheassa on sujunut hyvin. Ensimmäisen opiskeluvuoden lopulla Annika vaihtoi oman urheilun valmentamiseen, joka vaatii opinnoilta joustoa samaan tapaan kuin urheileminen.
– Opintojen sisällöt ovat vastanneet odotuksiani, kiinnostavimpia aiheita ovat olleet valmentaminen ja anatomia. Meillä on oma ryhmänohjaaja-opettaja, joka kulkee kanssamme koko kahden vuoden ajan. Se on hyvä juttu ja yhteistyö on luontevaa. Lisäksi meillä käy mielenkiintoisia luennoitsijoita.

Urheilijoiden opinnot on rakennettu siten, että aikataulut joustavat harjoittelu- ja kilpailumatkojen tarpeiden mukaan. Yhteisiä lähiopintoja on 2-3 kertaa viikossa.
– Itsenäisessä opiskelu on haastanut ja siinä olen joutunut tsemppaamaan itseäni. Toisaalta juuri sen avulla tässä tutkinnossa mahdollisuus panostaa täysillä urheiluun.

Opiskeluryhmä on Annikan odotusten mukainen ja tiivis.
– Meni jonkin aikaa, että opimme tuntemaan toisemme. Nyt kaikki tsemppaa toisiaan ja seuraa toistensa lajeja. Yhdessä oleminen on luontevaa ja opimme toisiltamme, vaikka osa porukasta on tosi paljon ulkomailla.  

Annika Schemeikka,
Liikunnanohjauksen perustutkinto urheilijoille

Urhea, Helsinki

Jaa somessa: