Liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon järjestämislupa Kolmen kampuksen urheiluopistolle

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Kolmen kampuksen urheiluopistolle liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon järjestämisluvan 1.8.2024 alkaen. Järjestämisluvan myöntämisen vahvana perusteena oli Uudenmaan alueellinen koulutustarve….

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Kolmen kampuksen urheiluopistolle liikuntapaikka-alan ammattitutkinnon järjestämisluvan 1.8.2024 alkaen. Järjestämisluvan myöntämisen vahvana perusteena oli Uudenmaan alueellinen koulutustarve. Liikuntapaikkahoitajia jää lähivuosina runsaasti eläkkeelle ja samalla pätevien työntekijöiden löytäminen on haastavaa.

Liikuntapaikkojenhoitajien koulutusta valmistellaan tiiviissä yhteistyössä Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Lohjan liikuntatoimien kanssa. Tavoitteena on järjestää koulutusta lähellä työpaikkoja ja koteja, jolloin on mahdollista opiskella joustavasti osana arkea. Koulutuksessa hyödynnetään pääkaupunkiseudun erinomaisia liikuntaolosuhteita ja kokeneiden liikuntapaikkamestareiden asiantuntemusta. Koulutuksen avulla pyritään lisäämään alan vetovoimaa ja myös edistämään maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä.

Ensimmäinen koulutusryhmä on tavoitteena käynnistää Helsingissä Urhean kampuksella vuonna 2025. Tiedotamme syksyllä sivuillamme alkavan koulutuksen aikataulusta.

Jaa somessa: