Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän – uuden tai jo töissä olevan. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksissa järjestettävällä lähi- ja etäopetuksella. Määräaikaisen työsopimuksen lisäksi oppisopimus on mahdollista tehdä myös yrittäjän ja virkamiehen oppisopimuksena. Yrittäjälle voidaan järjestää oppisopimuskoulutusta omassa yrityksessä, jolloin sopijaosapuolina ovat koulutuksen järjestäjä ja yrittäjä. Oppisopimuskoulutus voi perustua myös virkamiehen ja työnantajan väliseen kirjalliseen, määräaikaiseen sopimukseen.

Oppisopimuskoulutuksena on mahdollista suorittaa kokonainen ammatillinen tutkinto, tutkinnon osa tai osia, tai myös tutkinnon osaa pienempi kokonaisuus. Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella samoihin ammatillisiin perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kuin oppilaitosmuotoisessa koulutuksessa. Oppisopimuskoulutuksen suorittanut on kelvollinen hakemaan jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun, yliopistoon, tai ammatilliseen lisäkoulutukseen. Oppisopimuskoulutuksen pituus vaihtelee osaamistarpeen ja henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan. Oppisopimuskoulutukseen osallistujan pitää olla vähintään 15 vuotta täyttänyt, yläikärajaa ei ole.

TUTKINNOT

Kolmen kampuksen urheiluopistolla ( Helsingin kampus , Pajulahden kampus Nastolassa, sekä Kisakallion kampus Lohjalla) voit suorittaa oppisopimuksella:

  • Liikunnanohjauksen perustutkinnon
  • Liikunnan ja Valmennuksen ammattitutkinnon (Liikunnan osaamisala tai Valmennuksen osaamisala)
  • sekä Valmentajan erikoisammattitutkinnon.

HAKEUTUMINEN KOULUTUKSIIN

Koulutuksiin on jatkuva haku.

Täältä voit valita mihin koulutukseen ja mille kampukselle hakeudut.

Lisätietoja

Petri Sallinen

Kampusvastaava, Pajulahden kampus

Anni Tuomi

Ammatillinen opettaja

Pulmu Puonti

Valmentajakoulutuksen asiantuntija, tutkintovastaava/VeAT