Hakuopas

HAE OPISKELEMAAN 3 KAMPUKSEN URHEILUOPISTOLLE

Tältä sivulta löydät hakuajat ja -ohjeet 3 Kampuksen Urheiluopiston tutkinnoille.

Hakuajat

KoulutusHakuaika
Liikunnanohjauksen perustutkinto21.2.-21.3.2023, yhteishaku
Jatkuva haku (2.asteen suorittaneet)
Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, liikunnan osaamisalaJatkuva haku
Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, valmennuksen osaamisalaJatkuva haku
Valmennuksen erikoisammattitukintoJatkuva haku
Liikunnanohjauksen perustutkinto, oppisopimusJatkuva haku

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäneille hakijoille, joilla ei vielä ole suoritettuna lukion oppimäärää tai ammatillista tutkintoa.

Yhteishaun opiskelijavalinta tapahtuu opintopolun pisteiden ja pääsy- ja soveltuvuuskokeen perusteella. Kaikki hakukelpoiset hakijat saavat kutsun pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, jossa on tarkemmat osallistumisohjeet.

Jatkuva haku on tarkoitettu hakijoille, jotka ovat suorittaneet lukion oppimäärän tai ammatillisen tutkinnon. Kaikki hakukelpoiset hakijat saavat ohjeet opiskelijavalintaan

OPPISOPIMUSKOULUTUKSEEN voivat hakeutua henkilöt, jotka haluavat saada liikunta-alan ammatillisen peruskoulutuksen ja samalla työskennellä liikunta-alalla. Oppisopimuskoulutus soveltuu parhaiten aikuisille, joilla on jo kokemusta työelämästä ja kyky ottaa itsenäisesti vastuuta opinnoistaan.

1) Opiskelija hankkii itselleen liikunta-alan työpaikan ja sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta. Työpaikan on oltava sellainen, että opiskelijalla on mahdollisuus ohjata monipuolisesti liikuntaa lapsille ja aikuisille, antaa liikuntaneuvontaa ja järjestää liikuntatapahtumia. Sopivia oppisopimustyöpaikkoja liikuntaneuvojan opintoihin ovat esimerkiksi suuret urheiluseurat, kuntien liikuntatoimet, kuntokeskukset ja lasten liikunnalliset iltapäiväkerhot. Oppisopimus voidaan solmia myös liikunta-alan yrittäjälle (yrittäjän oppisopimus).

Koulutustavoitteiden mukaisia työtehtäviä on oltava vähintään 25 tuntia viikossa. Työpaikalla on oltava ammattitaitoinen työpaikkaohjaaja, joka vastaa opiskelijan ohjauksesta. Työpaikka maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaisen palkan. Tietoa sopivista työpaikoista voi etsiä esimerkiksi työvoimatoimistojen kautta.

2) Kun työpaikka on löytynyt, työnantaja ja opiskelija ovat yhteydessä joko oman paikkakunnan oppisopimustoimistoon tai Kolmen kampuksen oppisopimusvastaavaan. YHTEYSHENKILÖ

3) Oppisopimus solmitaan opiskelijan, työpaikan ja oppilaitoksen välille. Opinnot voi aloittaa kun oppisopimus on solmittu.

Hakiessasi ammatilliseen perustutkintoon peruskoulun jälkeen saat: 6 pistettä siitä, että olet suorittanut peruskoulun samana tai edellisenä vuonna kuin haet,

TAI:

6 pistettä tietyistä peruskoulun jälkeen suoritetuista opinnoista, esimerkiksi valmentavista koulutuksista.

LISÄKSI: 1–16 pistettä yleisestä koulumenestyksestä 1–8 pistettä painotettavista arvosanoista 0–10 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeesta 2 pistettä ammatillista koulutusta koskevasta ensimmäisestä hakutoiveesta Hakija osallistuu ylimmän hakukohteensa pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen ja samat pisteet siirtyvät hänen mahdollisiin muihin liikunnanohjauksen perustutkinnon hakukohteisiin.

HAE KOULUTUKSEEN

Hakeudu koulutukseen 3 Kampuksen Urheiluopistolle.

Tutkinnot