Asuntolaohjaaja opiskelijoiden tukena ja apuna

Tuomas Kallunki aloitti Maaliskuun alussa asuntolaohjaajana Kisakallion kampuksella. Hänen tehtävänään on järjestää kampuksella asuntolassa asuville opiskelijoille mielekästä vapaa-ajan toimintaa, mielellään heidän itse suunnittelemana. 

Asuntolaohjaajan järjestämä vapaa-ajan toiminta voi olla oikeastaan ihan mitä vain. Liikunta-aktiviteettien lisäksi Tuomaksen johdolla voidaan järjestää esimerkiksi erilaisia harrastekerhoja, saunomista, pelejä ja leffailtoja – ihan mitä vaan, mitä on mahdollista tilojen puitteissa järjestää. Toiminta on suunnattu kaikille Kisakallion opiskelijoille, pääsääntöisesti niille, jotka asuvat viikot Kisakalliossa, mutta toki mukaan on tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet opiskelijat. Tuomas on paikalla maanantaista torstaihin, aina iltapäivästä iltaan saakka, joten ajoittuu pääsääntöisesti tälle aikavälille. 

Asuntolaohjaajan työhön kuuluu vapaa-ajan toiminnan järjestämisen lisäksi myös nuorten elämän ja arjen taitojen harjoittelun tukeminen. Tuomas on tukena ja apuna, mikäli opiskelija kaipaa niihin jonkinlaista apua. Hän saattaa olla joskus mukana oppitunneillakin, ja tarkoituksena olisi mahdollisesti pitää jonkinlaisia ”rästipajoja”, jos nuoret kokevat ne tarpeellisiksi. Silloin nuorten olisi mahdollisuus tehdä rästiin jääneitä koulutehtäviään jossakin rauhallisessa tilassa, sekä saada siihen aikuisen läsnäolon ja tuen. Kaikki vapaa-ajan toiminta pyritään järjestämään niin, että nuoret saavat itse mahdollisuuden ehdottaa toivomiaan aktiviteettejä, jotta toiminta olisi heille mielekästä.

Tuomaksen toimenkuva asuntolaohjaajana on kaiken kaikkiaan varsin monipuolista. Työ on opettamisen tai vartioinnin sijaan puhdasta nuorisotyötä, ja Tuomas on myös kouluttautunut nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi. Tietysti tehtäviin henkilökunnan puitteissa on puuttua epäkohtiin tai esimerkiksi sääntöjen rikkomiseen, mutta ensisijaisesti asuntolaohjaajan tarkoitus on olla oppilaille tukena ja turvana – olla se aikuinen, jolta voi kysyä apua tarpeen tullen. 

Liikunta on lähellä Tuomaksen sydäntä, ja häntä kiinnostaakin oikeastaan kaikki mahdolliset urheilulajit. Tuomas pystyy myös itse pelaamaan monipuolisesti eri lajeja, joten hän tulee varmasti pitämään kaikenlaisia liikuntakerhoja, joissa opiskelijat voivat vapaa-ajallaan käydä pelaamassa. Hän toivoo näkevänsä paljon opiskelijoita näissä aktiviteeteissa, sillä mitä enemmän porukkaa niihin osallistuu, sitä paremmat pelit saadaan aikaiseksi. 

Tuomas on itse harrastanut elämänsä aikana useita lajeja, muun muassa jalkapalloa, jääkiekkoa, salibandya sekä hän on käynyt vuosia aktiivisesti myös kuntosalilla. Tällä hetkellä lähellä Tuomaksen sydäntä on frisbeegolf, ja hän kertoo olevansa hyvin intohimoinen lajin harrastaja. Hankien sulaessa hän tuleekin varmasti järjestämään opiskelijoille toimintaa Kisakallion omalla frisbeegolf-radalla, ja pystyy varmasti antamaan lajista kiinnostuneille loistavia vinkkejä.

Jaa somessa: